Дрібниць не буває! Візьміть на замітку

Дрібниць не буває! Візьміть на замітку

Часто ми ігноруємо поради не через те, що вони нецікаві, непотрібні чи некорисні, а лише тому, що вважаємо їх дрібними, незначущими. Проте, як показує практика, саме дрібниці дуже часто стають причиною поломок.


Дрібні предмети - великі проблеми

Наприклад, дрібні прилади, скріпки поблизу принтера, або над принтером при попаданні у пристрій під час друку можуть призвести до поломок, які не завжди можна виправити (тобто виправити можна, але ціна ремонту часто нерентабельна). Ключі, степлер, флешка чи інший невеликий за розмірами предмет залишений на клавіатурі ноутбука може пошкодити матрицю і клавіатуру ноутбука, якщо випадково забути про нього і закрити ноутбук.



Не грайте і не працюйте на смартфоні, коли він заряджається

Або інший приклад. Неодноразово повторюють батьки дітям і майстри у сервісних центрах: "Не грайте і не працюйте на смартфоні, коли він заряджається". Дрібниця, правда?

А потім злимося, чому вже третій раз за рік приходиться ремонтувати чи замінювати гніздо зарядки. А ще кабелі один за одним виходять з ладу, бо псуються у місці частого перегину.

Якщо з кабелями проблему можна вирішити (виробники придумали спеціальні Г-подібні кабелі, які зручно вміщаються під рукою при роботі з планшетом чи смартфоном), то з розбитими гніздами все трохи складніше. Адже під впливом емоцій, як показує практика, ми все одно під час гри натискаємо і рухаємо навіть кабель з Г-подібним конектором. А це негативно відбивається на "здоров'ї" гнізда зарядки смартфона.


Кабелі USB для зарядки смартфонів, планшетів, смарт-годинників та інших пристроїв у нашому магазині:  http://oster.com.ua/c600110/c617900. 



Не можна постійно підзаряджати пристрій – це швидше зношує акумулятор

Щодо акумулятора, то для всіх пристроїв (ноутбук, смартфон, планшет, безпровідні навушники, смарт-годинник та ін.) застосовується одне правило: менше циклів зарядки – менше зношується акумулятор.  Дуже добре, якщо ви ставите гаджет на зарядку, коли він максимально розряджений (на 5-7% заряду) і заряджаєте його до 100%. Тоді акумулятор зношується значно менше, ніж коли підзаряджати його на кілька відсотків декілька разів протягом дня.


Спочатку до пристрою і тільки потім в мережу

 Сьогодні у сервіс прийшло запитання від клієнта. Цитую:

Доброго дня. Що сталося? Включив ноутбук, він постояв 5хв, дивлюсь - зарядка на половину. Запхав зарядку -зразу погас і умер.

Діагнози, звичайно, ставитимуть майстри, коли ноутбук принесуть у сервіс. А от мені відразу захотілось нагадати всім правила користування ноутбуком. Це ще декілька ДРІБНИЦЬ, через які часто страждають наші гаджети.

Про це є стаття у нас на сайті: http://oster.com.ua/blog/notebook_good


Тут лише нагадаю одне правило, яке стосується зарядки ноутбука та інших пристроїв. Отже, підключати зарядний пристрій завжди потрібно в такому порядку:  cпочатку до ноутбука і тільки потім в мережу. 



Не забувайте про дрібниці, бережіть вашу техніку і тоді вона служитиме вам довго!



Підписуйтесь і будьте в курсі новинок! Ми в соціальних мережах:   Facebook Остер Тернопіль   Telegram Остер Тернопіль - продаж і ремонт комп'ютерної техніки