10 правил користування ноутбуком. Візьміть на замітку

10 правил користування ноутбуком. Візьміть на замітку

Щоб ноутбук працював справно і довго радував  свого власника, потрібно дотримуватись певних правил при користуванні ним.


Правило 1 

Підключати зарядний пристрій до ноутбука завжди потрібно в такому порядку:  cпочатку до ноутбука і тільки потім в мережу.


Правило 2

 Уникайте підключення до мережі з нестабільною напругою і, по можливості, використовуйте спеціальні фільтри для гасіння перепадів:





мережеві фільтри
стабілізатори напруги
блоки безперебійного живлення


Правило 3

  Дбайливо відкривайте ноутбук (тримаючи кришку з двох сторін або за центр). Це продовжить життя корпусу ноутбука та завісам.


Правило 4

Не кладіть на нижню частину корпусу ( на зону клавіатури) сторонні предмети, щоб випадково не пошкодити екран при закритті.  Зазвичай забувши там flash-брелок або інший предмет, користувач закриває матрицю ноутбука - як результат, дорогий ремонт ноутбука.


Правило 5

 Щоб не допускати перегріву ноутбука, важливо не перешкоджати вільному проходженню повітря крізь вентиляційні отвори знизу і збоку корпусу. Для цього не варто ставити свій ноутбук на м'яку поверхню.


Правило 6

 Тримайте ноутбук подалі від будь-яких джерел тепла. Взимку переносити ноутбук потрібно виключно в спеціальній утепленій сумці, а влітку берегти від прямих сонячних променів. Якщо такої можливості немає, то перед включенням ноутбука дати йому час на температурну адаптацію.


Правило 7

 Не встановлюйте ноутбук в місцях, де він під час роботи може піддатися дії вібрації, особливо якщо в ноутбуці встановлений звичайний HDD.


Правило 8

Якщо у ноутбука пошкоджений роз'єм USB, ні в якому разі не користуйтеся ним: це призведе до непрацездатності материнської плати ноутбука.


Правило 9



Не користуйтеся ноутбуком поруч із домашніми улюбленцями. Домашніх тварин приваблює тепло працюючого ноутбука, але їх шерсть може потрапити в вентиляційні отвори ноутбука. У підсумку це призведе до перегріву і погіршення роботи вашого пристрою.


Правило 10

Ніякої їжі і напоїв поблизу ноутбука. Часточки їжі забиваються під кнопки клавіатури та всередину ноутбука, що з часом може привести до поломок. Таргани і мурахи можуть поселитись у вашому ноутбуці (непоодинокі випадки, коли до нас у сервіс приносили ноутбуки із "маленькими жителями"). А це дуже неприємно! 

Розлита на ноутбук рідина - тема для окремої статті: Що робити якщо рідина потрапила на ноутбук.


Бережіть ваші ноутбуки! Нехай вони довго і справно служать вам. 


P.S. Якщо поломка все таки трапилась, майстри сервісу "Остер" Тернопіль, вул. Руська, 41 допоможуть її виправити.  Детальніше про послуги


Підписуйтесь і будьте в курсі новинок! Ми в соціальних мережах:   Facebook Остер Тернопіль   Telegram Остер Тернопіль - продаж і ремонт комп'ютерної техніки