Рідина потрапила на ноутбук. Що робити?

Рідина потрапила на ноутбук. Що робити?

Сьогодні мова про дружбу ноутбуків (планшетів, телефонів) із кавою та іншими рідинами, які іноді мають необережність потрапляти на поверхню наших улюблених девайсів. 

Отож, рідина потрапила на ноутбук. 


Перша допомога при потраплянні рідин на ноутбук

1. Вимкніть ноутбук якомога швидше. Тут мова вже не йде про правильне вимкнення через меню ""Пуск". Чим швидше, тим краще..

2. Вийміть бататею ноутбука, флешки, карти пам'яті і всі підключені кабелі (кабель живлення, аудіо кабель до колонок та інші)

3. Ганчіркою чи серветкою витріть усю рідину.

4. Поставте ноутбук на ребро, щоб рідина стікала і мінімально пошкодила материнську плату.

5. Віднесіть ноутбук в сервісний центр.


Робіть висновки

На деяких сайтах в інтернет-мережі є рекомендації: не користуватися ноутбуком декілька днів, а потім, мовляв, все підсохне і він працюватиме як раніше.

Ситуація: на сервіс принесли ноутбук, який був залитий кавою, "просушений" в домашніх умовах і потім місяць "працював без проблем". Але через місяць проблеми все-таки почали проявлятись: "підвисав, глючив"(зі слів власника). А потім і зовсім перестав працювати.

Те, що побачили майстри розібравши ноутбук  є на фото нижче.




Корозія від розлитої рідини з'їла ноутбук із середини. Ремонт нерентабельний. 

Саме тому ми наполегливо рекомендуємо не зволікати у подібних ситуаціях і все таки скористатися послугами сервісних центрів (чим швидше, тим краще). 


Професійна допомога по ремонту ноутбуків у Тернополі - комп'ютерний сервіс Остер Тернопіль, вул. Руська, 41.


Підписуйтесь і будьте в курсі новинок! Ми в соціальних мережах:   Facebook Остер Тернопіль   Telegram Остер Тернопіль - продаж і ремонт комп'ютерної техніки