Ноутбук впав — можливі наслідки і що робити

Ноутбук впав — можливі наслідки і що робити

Ноутбук дуже зручний гаджет, адже його можна легко перенести з одного місця в інше. Один ноутбук може бути одночасно помічником на роботі для виконання службових обов'язків і вдома для відпочинку та розваг. Мобільність ноутбука - одна з його переваг і, одночасно, його слабке місце. Часті переміщення нерідко призводять до падіння ноутбука і його пошкоджень.


Ноутбук упав... Що ж робити, на що звертати увагу?

На відміну від ситуації, коли на ноутбук потрапила вода, після падіння ноутбук потрібно увімкнути. Якщо ноутбук ввімкнувся без проблем, на екрані з’явилась картинка — є надія на те, що суттєвих пошкоджень немає. Спершу потрібно перевірити стан вінчестера після падіння, особливо, якщо у ноутбуці стоїть звичайний HDD.


Пошкодження вінчестера

Вінчестер — це частина комп'ютера, що відповідає за зберігання даних. Коли вінчестер пошкоджено — інформація записана на ньому може бути повністю втрачена. Сучасні варіанти вінчестерів SSD більш стійкі до падінь і ударів, ніж звичайні HDD. Проте і їх варто перевіряти в таких ситуаціях.

Про пошкодження вінчестера свідчитимуть збої у роботі програм, “зависання” комп'ютера, його самовільне перезавантаження, відсутність можливості завантажити операційну систему .

Вінчестер можна замінити самостійно, або звернутись до професіоналів. Майстри сервісних центрів допоможуть відновити збережену на вінчестері інформацію і записати її на інший носій. Майстри сервісного центру “Остер” Тернопіль проводять заміну комплектуючих комп'ютера (вінчестер, оперативна пам'ять)та відновлення інформації.


Пошкодження материнської плати

Найнебезпечніше для ноутбука і найбільш затратне по ціні ремонту пошкодження материнської плати ноутбука. Його ознаки такі ж, як і при виході із ладу вінчестера. Крім того на несправність материнської плати вкажуть відсутність зображення, неможливість увімкнути ноутбук.

Ремонт материнської плати чи її частин (наприклад, відео-чіпа) не завжди можливий. А заміна материнської плати часто нерентабельна через її велику вартість.


Розбита матриця

Розбита матриця (екран) ноутбука — досить часта поломка, спричинена ударом по ноутбуку або його падінням. Якщо немає зображення на екрані чи на його частині, з’явились поодинокі тріщини, матриця вкрилася “павутинкою” - матрицю ноутбука потрібно замінити.

Заміну матриці, як і вінчестера, можна провести самостійно. Проте робити це потрібно лише в тому випадку, якщо ви впевнені у позитивному результаті своєї роботи. В іншому випадку краще віддати гаджет в руки професіоналів.


Пошкодження корпусу ноутбука

Пошкоджений корпус ноутбука — це, мабуть, одна з найменших проблем після падіння ноутбука. Незначні тріщини на корпусі можуть зовсім не впливати на роботу. У випадку значних пошкоджень корпусу краще, все таки, звернутись до спеціалістів. Пошкоджені частини корпусу можна відремонтувати або повністю замінити (залежно від характеру і міри поломки). Від цього ж залежатиме ціна ремонту.


Заміна клавіатури ноутбука

Клавіатура ноутбука - найбільш зношувана деталь. У ній збираються залишки їжі, на неї ллються напої та інші рідини. Ремонт клавіатури майже завжди недоцільний:

  • повністю розбирати її дуже довго і є ризик зламати тендітні кріплення,
  • робота клопітка, тому коштуватиме дорого.


Тому набагато правильніше  клавіатури у ноутбуках міняти. Вартість заміни клавіатури залежатиме від моделі ноутбука.

У деяких ноутбуках клавіатури міняються досить просто. Для цього достатньо вийняти стару клавіатуру і встановити нову. 

Проте останнім часом все частіше зустрічаються клавіатури, для заміни яких потрібно розбирати ноутбук повністю, встановлювати фрейм (рамку) та ін. Такі роботи краще довірити сервісним центрам.


Замість висновку

Бережіть свої ноутбуки! Щоб було менше неприємних ситуацій, не залишайте їх на дивані,ліжку чи сидінні крісла, де на них можуть “зручно влаштуватись” члени вашої сім'ї, колеги, гості, або звідки їх можуть ненароком скинути. Переносіть ноутбуки у спеціально призначених для цього сумках або рюкзаках. Їх вибір дуже великий (обираємо по кольору, розміру і функціоналу). А якщо гаджет все таки перестав працювати належним чином, магазин-сервіс “Остер” у місті Тернопіль завжди прийде на допомогу у вирішення питань покупки або ремонту ноутбуків, а також комп'ютерів,принтерів, планшетів, смартфонів.

Орієнтовні ціни на ремонт ноутбуків, в тому числі і заміну матриці, заміну клавіатури, роз'ємів ноутбука та ін. можна переглянути тут: ремонт ноутбуків ціни.





Підписуйтесь і будьте в курсі новинок! Ми в соціальних мережах:   Facebook Остер Тернопіль   Telegram Остер Тернопіль - продаж і ремонт комп'ютерної техніки