Очищення клавіатури ноутбука від пилу

Очищення клавіатури ноутбука від пилу

Купуємо гарний блискучий новенький ноутбук. Та з часом він втрачає свій "гламурний" вигляд. І монітор, і клавіатура ноутбука забруднюються. Тому їх потрібно регулярно чистити.

Для чищення ноутбуків (так само як і для персональних комп'ютерів) існують спеціальні засоби: щіточки, спреї, балончики із стиснутим повітрям. 

Чистячі засоби для комп'ютерної техніки на нашому сайті тут: засоби для чищення техніки.

Спеціальні засоби не залишають розводів і царапин. Тому саме їх краще використовувати при проведенні процедури очистки ноутбука.

Щоб очистити монітор віз забруднень, розбризкайте рідину для чищення на відстані 20-30см і акуратно витріть серветкою із мікрофібри.


Очищення клавіатури ноутбука від пилу

Клавіатуру ноутбука очистити складніше, оскільки бруд потрапляє не лише на клавіші, а й під них.

  • Спершу продуйте клавіатуру за допомогою балона зі стиснутим повітрям. Якщо є пилосос, який може працювати на видув, або компресор, то можна використати їх. 
  • Зверху клавіші можна протерти тією ж рідиною для чищення,що і монітор. Але не варто розбризкувати її на клавіатуру. Змочіть саму ганчірку і протріть нею клавіші. 
  • Для чищення важкодоступних місць можна скористатись вушними паличками, але робити це потрібно обережно, щоб не пошкодити кріплення клавіш клавіатури.


З часом може виникнути потреба зробити більш глибоку очистку клавіатури. 

Сервісні центри чисткою клавіатури не займаються. Процедура займає багато часу, а тому вартувала б недешево. Рентабельніше просто замінити клавіатуру на нову (50-250грн робота майстра на момент написання статті + від 250грн вартість самої клавіатури)

Розбирати клавіатуру  самостійно доцільно лише в тому випадку, коли клавіатура через забруднення погано працює і її так чи інакше прийдеться міняти, якщо не вдасться очистити.

Якщо ви вирішили ризикнути і розібрати клавіатуру самостійно, то перед початком роботи сфотографуйте вашу клавіатуру на ноутбуці, щоб потім правильно поставити клавіші на місця. Якщо проблема тільки з окремими клавішами, то вийміть і почистіть лише їх. Використовуйте ті ж інструменти, що для чищення клавіатури ззовні.

Клавіатури різних виробників і різних моделей мають різні кріплення, які по різному відокремлюються від основи. Самі кріплення досить делікатні (фото нижче). Тому всю роботу потрібно виконувати дуже обережно.




Підписуйтесь і будьте в курсі новинок! Ми в соціальних мережах:   Facebook Остер Тернопіль   Telegram Остер Тернопіль - продаж і ремонт комп'ютерної техніки