Папір застряг у принтері — ремонтуємо самостійно

Папір застряг у принтері — ремонтуємо самостійно

Проблема зминання (“зажовування”) паперу принтером трапляється часто. З нею рано чи пізно стикається практично кожен активний користувач друкувальної техніки. У цій статті розглянемо, як правильно видалити аркуш паперу, який застряг у принтері, щоб не зіпсувати пристрій і що потрібно робити, щоб максимально зменшити можливість застрягання паперу у принтері.


Папір застряг у принтері — виймаємо правильно

Перш ніж приступити до процесу видалення “зажованого” принтером паперу необхідно вимкнути принтер з мережі, щоб не отримати опіки при торканні до його гарячих деталей усередині.

Далі вийміть картридж (як це зробити можна подивитись в інструкції до принтера).




Наступний крок — видалення самого паперу. Тут важливо все зробити правильно, оскільки порушення процедури може привести по поломок деталей принтера. Отож, акуратно візьміть аркуш паперу, що застряг, за два верхні кінці максимально близько до принтера, щоб не порвати папір, коли будете його тягти. Якщо це важко зробити руками, можна скористатись пінцетом.

Повільно потягніть папір у напрямку друку.


Ні в якому разі не можна тягти папір проти напрямку руху паперу при друці. Це може привести до поломок принтера.




Важливо видалити увесь зам'ятий папір, навіть найменші шматочки. Залишки паперу можуть спровокувати повторне його "зажовування".

Після цього поставте на місце картридж, закрийте кришку принтера, увімкніть його та спробуйте продовжити друк.

Якщо проблема не зникла, доведеться звернутись у сервісний центр.


Не змогли виправити поломку самостійно? Майстри сервісу "Остер"  допоможуть.
Звертайтесь: Тернопіль, вул. Руська, 41.
Усі послуги сервісного центру тут: http://oster.com.ua/service


Профілактика “зажовування” паперу у принтері

Жодна з поданих нижче рекомендацій не дає 100% гарантії, що принтер не “зажує” папір. Проте їх дотримання зменшить можливість появи даної проблеми.

1. Використовуйте для друку якісний папір відповідного розміру і щільності (дані про допустимі параметри паперу вказано в інструкції з використання принтера).

2. Не завантажуйте в лоток для паперу надто багато аркушів. Слідкуйте, щоб папір лежав рівно.

3. Не перевантажуйте ваш принтер. Кожен друкуючий девайс має певний ресурс друку (вказаний у характеристиках). Тобто принтер розрахований на певну кількість сторінок, які він без проблем може видрукувати за 1 день чи за 1 місяць - робоче навантаження.

Наприклад,  у технічних характеристиках принтера Canon i-SENSYS LBP6030 вказаний ресурс його друку (робоче навантаження) — 5000 сторінок в місяць. Перевищення рекомендацій з часом приведе до поломок принтера.

Автор публікації Остер

Related Articles

Цікаво, а що всередині картриджа?
Картридж для тонера - це засіб, який містить в собі тонер (порошковидне чорнило), яке використовується для друкування документів на лазерних принтерах та копірах. Вони мають складну структуру, що включає в себе кілька важливих компонентів. Давайте розглянемо детальніше будову картриджа та їх ролі:Корпус. Корпус картриджа - це зовнішня оболонка, яка..


Підписуйтесь і будьте в курсі новинок! Ми в соціальних мережах:   Facebook Остер Тернопіль   Telegram Остер Тернопіль - продаж і ремонт комп'ютерної техніки