Візьми музику з собою! Обираємо портативні колонки

Візьми музику з собою! Обираємо портативні колонки

Уявіть ситуацію: ви збираєтеся влаштовувати вечірку, але розумієте, що вам дуже необхідна переносна музична система. На допомогу в подібних ситуаціях приходять портативні колонки, які не вимагають підключення до мережі. Звичні колонки з підключенням до розетки поступово відходять у минуле і на зміну їм приходять компактна, потужна і зручна акустика. Подібні девайси можливо без проблем переносити з місця на місце. Навіть якщо вам потрібно поїхати в далеку подорож така акустика буде ідеальним рішенням.
 
Завдяки Bluetooth, USB, SD, FM, AUX-входів в вашому розпорядженні доступний широкий спектр можливостей. Бажаєте прослухати улюблену мелодію цю хвилину? Без проблем! Підключаємося по частотному сигналу і насолоджуємося сеансом музики. Використання смартфона і інших накопичувачів інформації дозволяє оперативно скористатися багатьма функціями портативної акустики.









Купуй портативні колонки у магазині Остер.


Основні характеристики портативних колонок


Монофонічні колонки типу 1.0, які підключаються через роз'єм 3.5 мм, поступово відходять у минуле. На їх місце встають стереофонічні, типу 2.0 або 2.1 (з сабвуфером). Але «одинаки» не здаються ; компанії на зразок Sven і JBL продовжують придумувати нові моделі для тих, хто цінує невеликі розміри і маленьку вагу пристроїв.


Кількість смуг АС

Щоб звук менше спотворювався, в колонках може бути кілька динаміків, кожен з яких відповідає за певну смугу частот. Бувають однополосні, двухполосні і трьохполосі колонки. Неважко здогадатися, що однополосні складаються з одного універсального динаміка, двохполосні - з двох: високочастотного і низькочастотного. У трьохполосних колонках, крім високочастотного і низькочастотного, є ще й середньочастотний динамік.
Смуги АС налаштовуються за рівнем частот фільтрами еквалайзера. Кожен фільтр підсилює або послаблює сигнал в певному діапазоні частот, налаштовуючи звучання музики різних жанрів відповідно до ваших уподобань.


Максимальна і мінімальна відтворювана частота

У портативної акустики максимальна частота звуку в діапазоні від 10 000 до 55 000 Гц. Для точного, практично натурального відтворення необхідно, щоб верхня межа частот була якомога вище. Чим ширше смуга частот, тим природніший звук.
За басові звуки відповідальний низькочастотний динамік. Для портативної акустики діапазон мінімальної відтворювальної частоти складає від 20 до 500 Гц. Чим менше значення, тим соковитішим буде звучання.


Відношення сигнал/шум підсилювача

Якщо поставити регулятор гучності на максимум, не включаючи музику, то з колонок піде безперервний шум. У цьому немає нічого поганого: будь-який підсилювач шумить, і все питання в тому, наскільки сильно. Чим більше значення сигнал/шум, тим краще буде звучати ваша портативна акустика. Практично у всіх моделях відношення сигнал / шум лежить в межах від 45 до 100 дБ.


Живлення

Є моделі, здатні працювати від батарей і акумуляторів. Там, де немає розеток - у лісі, в поїзді, в поході, - вашу портативну акустику врятують тільки вони.
Зовнішній мережевий адаптер дозволить живитися від електричної мережі. Тим, хто бажає користуватися портативною акустикою лише вдома, в офісі і на дачі, треба обов'язково перевірити, чи існує така можливість: деякі моделі «заточені» тільки під акумулятори.
USB - роз'єм - вкрай корисна штука. Портативна акустика зможе працювати і від комп'ютера або ноутбука.


Радіотюнер

Якщо в девайсі є тюнер, то ви отримаєте ще й радіоприймач. На жаль, тюнери, що вбудовуються в портативну акустику, майже завжди працюють тільки в діапазоні FM.


Підтримка карт пам'яті стандарту SD

Не хочете підключати портативну акустику до комп'ютера - і не треба. Вставляйте в слот карту пам'яті з записаними файлами, і слухайте музику скільки завгодно. Крім карт стандарту SD ви можете користуватися картами MMC.


Можливість підключення флешки або зовнішнього жорсткого диска. Можливість підключення до комп'ютера

Можливість підключення флешки або зовнішнього жорсткого диска перетворить вашу портативну акустику на маленький музичний центр. Ви зможете послухати все, що зберегли на цих носіях.

Той же самий USB-порт допоможе вам передати дані з комп'ютера на MP3 - плеєр з приєднаною портативної акустикою.


Передача даних по Wi -Fi

За допомогою Wi-Fi в деяких моделях можна напряму слухати через портативну акустику всі аудіофайли, що зберігаються на комп'ютері, і навіть прямий ефір радіостанції через інтернет. Для більш простого і швидкого з'єднання колонок зі смартфоном по Wi-Fi може бути присутнім ще й модуль NFC. Це поки не дуже популярна річ, яка на даний момент є у фірмових аксесуарах Sony.


Захист від електромагнітних перешкод

Дзвонить телефон, прийшла смс-ка, просто ловиться сигнал - а в колонках гучна тріскотня. Якщо у портативній акустиці є захист від електромагнітних перешкод, то ви будете без проблем слухати музику, не лаючись на неприємні, докучливі клацання і шарудіння.


Автор публікації Остер


Підписуйтесь і будьте в курсі новинок! Ми в соціальних мережах:   Facebook Остер Тернопіль   Telegram Остер Тернопіль - продаж і ремонт комп'ютерної техніки