Linux проти Windows! Чому Linux краще?

Linux проти Windows! Чому Linux краще?

Linux і Windows - дві відмінні операційні системи. Кожна зі своїми особливостями, перевагами і недоліками. У цьому матеріалі зібрані переваги Linux перед Windows. Без подробиць, просто короткий лікнеп.

Примітка: Під словом Linux - розуміють, перш за все, ядро ​​операційної системи. Але словом Linux називають і дистрибутив, який ви встановлюєте собі на комп'ютер. Далі по тексту під словом Linux ми будемо мати на увазі і ядро, ​​і який-небудь абстрактний дистрибутив (в залежності від контексту).


Linux і програми для нього - безкоштовні

Операційна система Linux - безкоштовна. Ви можете вибрати потрібний вам дистрибутив і завантажити його абсолютно вільно. Програми для Linux безкоштовні. Вам не потрібно купувати кожну програму окремо, не потрібно шукати якісь кряки, серійні номери та інше. Всі програми для Linux безкоштовні. Якщо ви любите платні програми, то під Linux вони теж є.


Лінукс багато

Дистрибутивів Linux дуже багато. Вибирайте будь-який під свої потреби. Під різні апаратні можливості, під різні завдання і цілі, для досвідчених користувачів і для новачків. А Windows всього один.

Система може працювати цілодобово, тижнями і місяцями без перезавантаження і при цьому залишатися абсолютно працездатною.


Linux відразу готовий до роботи

Linux працює «з коробки». Деякі дистрибутиви встановлюються відразу з повним набором необхідних програм, кодеків, драйверів і інших необхідних компонентів. Встановив - і працюй.


Linux - безпечний

Вважається, що Linux найбезпечніша операційна система. Система розмежування прав доступу, «маленьке» монолітне ядро, модульність компонентів і інші фактори роблять Linux набагато безпечніше Windows. А ще для Лінукса не потрібна антивірусна програма, адже віруси йому не страшні.


Відкритий вихідний код

Вихідний код ядра Linux і переважної більшості програм для Linux відкритий - Open Source. Програмісти можуть контролювати весь код системи. Будь-хто може знайти помилки і слабкі місця в коді. Можна переконатися у відсутності прихованих дій з боку системи.


Зручність користування програмами

Всі програми можна встановити централізовано. Не потрібно заходити на десятки сайтів і завантажувати кожну програму окремо. Досить відкрити Центр додатків вашого дистрибутива і встановити все що необхідно. Програми в Linux можна встановити всього одним натисканням миші. Кнопка «Встановити» і готово. Видалити програму теж можна одним натисканням кнопки. 


Постійні оновлення

Linux оновлюється автоматично. Оновлюється не тільки система, а й всі встановлені програми, драйвера і інші компоненти. Ви можете завжди працювати з актуальною версією програмного забезпечення.


Командний рядок

Команда рядок Linux - це багатофункціональний робот, який може робити все що завгодно. Головне навчитися ним керувати.


Повноцінний Live-режим

Linux можна запустити без установки на комп'ютер. Це дає можливість познайомитися з системою і випробувати систему до її установки. Існують спеціальні Live-дистрибутиви, призначені для відновлення комп'ютера і для інших адміністративних завдань. У Live-режимі можна запускати або встановлювати програми, редагувати і створювати файли - тобто ви отримуєте працюючу систему (яка актуальна до наступного перезавантаження).


Пожвавить старе залізо

Якщо у вас старий комп'ютер, то не варто списувати його з рахунків. Використовуючи дистрибутив не вимогливий до ресурсів комп'ютера, можна вдихнути друге життя в старе залізо.


Лінус Торвальдс - програміст

Творець Linux - Лінус Торвальдс. Він програміст. У 1991 році він опублікував вихідний код ядра Linux. З того часу і до цього дня він бере участь в розробці ядра Linux. Він стежить за його розвитком, контролює код, який потрапляє в ядро ​​від інших програмістів. Він піклується про систему, тому що це його дітище.


Встановити LINUX на ноутбук чи комп'ютер у  Тернополі можна у комп'ютерному сервісі "ОСТЕР" (Тернопіль, вул.Руська, 41). Деталі: Установка Windows / LINUX Тернопіль

Автор публікації Остер


Підписуйтесь і будьте в курсі новинок! Ми в соціальних мережах:   Facebook Остер Тернопіль   Telegram Остер Тернопіль - продаж і ремонт комп'ютерної техніки